AKKERBOUWBEDRIJF

DIEPBEEK

 
Homepage
 
Thuisverkoop
Producten
Openingsuren
Wegbeschrijving
 
Teelten
Aardappelen
Uien
Suikerbieten
Granen
Grove groenten
 
Extra's
Fotoreportages
Luchtfoto's

Aardappelen

De laatste 20 jaar is de aardappelteelt een zeer belangrijke teelt voor ons bedrijf. Het overgrote deel van de aardappeloogst wordt zelf bewaard, gesorteerd, en verkoopsklaar gemaakt op het bedrijf zelf. De huisverkoop is daarin een belangrijke factor, maar ook  via groothandelaars en winkels wordt een groot deel van de aardappelen verkocht.

Sinds een kleine 15 jaar werd de vraag naar gewassen aardappelen groter en groter. Die vraag kwam vooral van de winkels en groothandelaars die onze aardappelen verkochten. Er werd daarom geïnvesteerd in een aardappelwasmachine.

Om de aardappelen beter te kunnen bewaren en ook om aan de toenemende vraag van onze afnemers te kunnen voldoen, werd er in 2004 een nieuwe aardappelloods gebouwd. In deze nieuwe loods worden de aardappelen niet los, maar in speciale houten kisten bewaard, wat de kwaliteit van het eindproduct merkelijk ten goede komt.

In deze nieuwe loods werd tevens een nieuwe aardappelsorteerinstallatie gebouwd, eveneens om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

De laatste jaren is niet enkel kwaliteit belangrijk voor de klant, maar ook voedselveiligheid, milieu en duurzaamheid zijn belangrijke peilers geworden in het productieproces. Om onze afnemers een garantie te bieden wat betreft die verschillende peilers, wordt ons bedrijf jaarlijks onder de loep genomen door een extern controlebureau (CKC). Deze controle levert ons elke jaar weer het EurepGAP-certificaat op. Een certificaat voor Goede Agrarische Praktijken.